Kalkoengebraad met spek

Tijdens de kerst wilde ik een kalkoenfilet bereiden, want ik had een mooi groot stuk (van 1 kilo!) gevonden. Het is er niet van gekomen, maar gisteren heb ik hem in de oven gebraden. Ik kan er met het gezin zeker 2 dagen van eten. Niet erg, want het is een heel smakelijk stukje vlees geworden. Vandaag aten we er aardappelkroketjes en broccoli bij en champignonsaus. Morgen serveer ik er spinazie en aardappelgratin bij.

Dit heb je nodig voor 4 personen:
800 gram kalkoenfilet
150 gram ontbijtspek
30 gram boter
Mosterd (welke mag je zelf weten)
3-4 laurierblaadjes
1 theelepel tijm of Provençaalse kruiden
peper
Zo maak je het:
 
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Bestrooi de filet royaal met peper en bestrijk hem vervolgens met mosterd. Omwikkel de filet met ontbijtspek en stop tussen de plakjes ontbijtspek hier en daar een blaadje laurier.
Bestrijk een ovenschotel met boter en leg er het gebraad in. Kruid met een snuifje tijm of Provençaalse kruiden en verdeel enkele vlokjes boter over de filet.
Zet het gebraad 40 minuten in de oven. Bedruip af en toe met de braadjus.
Verwijder de laurier en snijd het vlees in dunne plakken.

 

Lekker? Deel het recept én sla het zelf op!