Biefstuk met pepersaus, groentechips en avocadosalade (2 personen)

Dit is een verrassend, maar erg lekker receptje uit het weekblad Vriendin. Het heeft ons goed gesmaakt. Wie zin heeft in eens iets heel anders…ik kan het je zeer aanraden.

Dit heb je nodig:

1 avocado, in lange repen gesneden
75 gram veldsla
6 radijsjes, in dunne plakjes
1 eetlepel olie
1 eetlepel citroensap
4 eetlepels bieslook, grof gehakt
1 eetlepel groene peperkorrels (ingemaakt, uit een potje)
25 ml groentebouillon
4 eetlepels zuivelspread light
versgemalen peper
2 biefstukjes
1 eetlepel boter
40 gram groentechips

Zo maak je het:

Meng in een schaal de avocado met de veldsla en de radijsjes. Maak een dressing van 1 eetlepel olie en een eetlepel citroensap en de helft van de bieslook. Voeg de dressing aan de salade toe.

Hak de peperkorrels fijn. Verwarm de bouillon in een pannetje. Voeg de zuivelspread toe en verwarm het zachtjes tot de spread is gesmolten. Laat de saus niet koken. Roer de peperkorrels erdoor en breng op smaak met versgemalen peper. Houd de saus warm.

Verhit de boter in een koekenpan en bak de biefstuk 2 tot 3 minuten per kant bruin. Snijd de biefstuk in plakken en verdeel over 2 borden. Leg er een handvol groentechips op en lepel er wat pepersaus over en bestrooi met de rest van de bieslook. Schep de salade ernaast.

Lekker? Deel het recept én sla het zelf op!