Wraps met gehakt en paprika uit de oven

Wraps met gehakt en paprika uit de oven valt bij iedereen wel in de smaak. Mijn kinderen vonden het heerlijk. Het is een perfect gerecht voor de makkelijke zaterdag of een doordeweekse dag. Het is gauw gemaakt en ook zeer budgetvriendelijk. Dit recept kun je ook een beetje als basis zien voor meerdere mogelijkheden. Je kunt er extra groente aan toevoegen (maïs, champignons, wortel, net wat je lekker vindt). Je kunt er ook een lekkere frisse salade bij serveren. Dit recept is voldoende voor 4 personen.

Dit heb je nodig voor de wraps met gehakt en paprika uit de oven

 

300 gram gehakt

1 – 2 paprika’s,  in kleine blokjes

1 ui, gesnipperd

1 rode peper, heel fijn gesnipperd

1 teentje knoflook, heel fijn gesnipperd

2 blikjes tomatenblokjes

1 theelepel gedroogde basilicum

Peper en zout (naar smaak)

8 wraps

1 zakje geraspte kaas 30+

 

Zo maak je de wraps met gehakt en paprika uit de oven

 

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Giet een scheutje olijfolie in een pan en fruit hierin de knoflook, pepertje, ui en paprika 2 minuten op een laag vuur.

Voeg het gehakt toe en bak tot het bruin en gaar is.

Voeg 1 blikje tomaten  toe en de basilicum en peper en zout naar smaak.

Laat 5 minuten pruttelen.

Vul een ovenschaal met de helft van de inhoud van het 2e blikje tomaten.

Vul de wraps met de gehaktsaus en rol ze stevig op. Leg ze in de schaal op de tomaten.

Schenk de andere helft tomaten erover en verspreid de tomaten over de wraps.

Bestrooi de wraps met de geraspte kaas.

Zet de ovenschaal in het midden van de oven en laat de kaas in 10 tot 15 minuten smelten.

Ik heb er nog wat reepjes verse basilicum uit de tuin op gestrooid, maar dat is slechts voor wat decoratie.

Aanvallen!!!!

Lekker? Deel het recept én sla het zelf op!