Sticky bacon met gepofte maïsaardappel en tomatensalsa

Sticky bacon met gepofte maïsaardappel en tomatensalsa is een heerlijk gerecht met een Mexicaans accent. Lekker, goedkoop en snel op tafel.

 

Dit heb je nodig voor 4 personen:
350 gram speklapjes, in repen
2 eetlepels honing
1 theelepel sambal
1 eetlepel olie
4 eetlepels ketjap manis
4 grote aardappelen, schoongeboend
300 gram maïs, blik
50 gram boter of margarine
4 tomaten
Avocado
Uitje, kleine hoeveelheid, fijn gesneden

Zo maak je het:
Meng de honing,  olie, ketjap en sambal  in een plastic bakje en laat hierin het spek tot een half uur marineren.
Maak een tomatensalsa van kleine stukjes tomaat, heel fijn gesneden uitje en het vruchtvlees van de avocado in kleine blokjes (net zo groot als die van de tomaten). Maak een vinaigrette van 1 koffielepel citroensap, 1 eetlepel olie en 1 eetlepel azijn. Schenk het over de tomaten en breng het op smaak met peper en zout. Laat de smaken een paar minuten goed intrekken. Je kunt er eventueel fijngesneden korianderblad, bieslook of peterselie aan toevoegen (wat je toevallig in een pot of in de tuin hebt staan).
Prik de aardappelen rondom in met een vork en leg ze op een bod. Pof ze in de magnetron in 15 tot 20 minuten gaar op 600 Watt. Kleinere aardappelen hebben een kortere tijd nodig! Dek de aardappelen af met een keukendoek .
Verwarm de maïs met de boter op zacht vuur tot je ze warm genoeg vindt.
Bak het gemarineerde vlees op middelhoge stand in een pan tot ze lekker bruin, knapperig  en kleverig zijn.
Snijd de aardappelen doormidden en schep op beide helften de maïs. Serveer met het spek en de tomatensalsa

 

Lekker? Deel het recept én sla het zelf op!