Steak fajita nachos

 

Het recept voor steak fajita nachos heb ik ergens via een filmpje op Facebook bemachtigd en hier en daar ietsje aangepast zodat hij makkelijk, snel en goedkoop te maken is. Ik koop mijn biefstuk bij de Turkse slager. De prijs voor het vlees is er goedkoper, maar je moet het alleen wel dezelfde dag bereiden omdat er geen conserveringsmiddelen in gedaan worden. Voor mij overigens een reden te meer om het vlees bij de Turkse slager te halen.

Dit heb je nodig voor steak fajita nachos:

 

400 gram biefstuk (op kamertemperatuur)
2 theelepels zout
1 theelepel chilipeper
2 theelepels knoflookpoeder
2 theelepels komijnpoeder
1 eetlepel olie
1 eetlepel boter
1 rode, 1 groene en 1 gele paprika, in kleine reepjes
1 ui, gehalveerd en in dunne ringen
1 zak tortillachips (naturel)
2 verschillende soorten geraspte kaas (bijvoorbeeld jonge kaas en belegen, of pizza kaas en geraspte kaas voor gratin)

Voor erbij:
snelle tacosaus
guacamole
bekertje zure room

Zo maak je steak fajita nachos:

 

Warm de oven voor op 200 graden Celsius.

Meng de specerijen in een schaaltje en wrijf de biefstuk er mee in.

Verhit de boter met de olie in een koekenpan. Bak hierin de biefstuk 1 minuut per kant rosé (hangt ook en beetje af van de dikte van de biefstuk, hoe dikker, hoe korter de braadtijd. Houd je meer van medium gebakken, dan ietsje langer).

Laat het vlees 5 minuten in aluminiumfolie rusten. Snijd het in dunne reepjes.

Vul een ovenschaal met de helft van de tortilla chips.

Leg er de helft van de biefstuk op en de helft van de paprika en ui.

Schep er de helft van de beide geraspte kazen over.

Herhaal dit geheel nog eens.

Zet de schaal 10 minuten in de hete oven tot de kaas gesmolten is.

Serveer met de zure room, guacamole en tacosaus.

 

close up steak nachos

 

 

Lekker? Deel het recept én sla het zelf op!