Spaghetti met gehaktballetjes in tomatensaus

Deze spaghetti met gehaktballetjes in tomatensaus is een heel makkelijk te bereiden gerecht en daarom heel geschikt voor de doordeweekse dag. Het is ook een heel toegankelijk recept voor de kinderen, want in feite is het vergelijkbaar met een eenvoudige bolognese saus, maar dan net weer ff anders. Wij vonden hem in ieder geval allemaal heel erg lekker!

 

 

Dit heb je nodig voor de spaghetti met gehaktballetjes in tomatensaus

 

500 gram mager rundergehakt

1 ei, los geklopt

40 gram fijn gemalen kaas (biologische Parmigiano Reggiano)

2 eetlepels olijfolie

2 teentjes knoflook, gesnipperd1 ui, fijn gesnipperd

2 blikjes (biologische) tomatenblokjes op sap

200 ml groentebouillon

1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden

400 gram spaghetti

2 eetlepels fijn gehakte basilicum (optioneel)

 

Zo maak je de spaghetti met gehaktballetjes in tomatensaus

 

Meng het gehakt met het ei en de kaas en breng op smaak met peper en zout. Draai er met natte handen kleine gehaktballetjes van (soepballetjes formaat). Zet ze even in de koelkast.

Fruit in de tussentijd de ui met de knoflook in de olie. Voeg de tomatenblokjes, bouillon en Italiaanse kruiden toe. Schep de gehaktballetjes erbij en laat ze zo’n 15 minuten in de saus garen. Roer ze af en toe om.

Kook in de tussentijd de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat uitlekken.

Serveer de spaghetti met de saus er op. Garneer eventueel met reepjes verse basilicum en geef de rest van de gemalen kaas erbij.

 

 

Lekker? Deel het recept én sla het zelf op!