Snelle enchilada’s met gehakt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit recept voor snelle enchilada’s met gehakt zet je zo op tafel. Met wat zelfgemaakte guacamole en wat tortillachips erbij wordt het helemaal een feestje 🙂

Wat heb je nodig voor snelle enchilada’s met gehakt (4 personen):

 

300 gram (mager) rundergehakt

1 ui, fijn gesnipperd

1 teentje knoflook, fijn gesnipperd

400 – 500 ml gezeefde tomaten

400 gram (biologische) tomatenblokjes (= 1 blik)

Mespunt chilipoeder

1,5 theelepel paprikapoeder

½ theelepel komijnpoeder

Crème fraîche

Geraspte kaas 30+

8 kleine wraps

1 tomaat, in kleine stukjes

1 bosui, in ringetjes

Handvol ijsbergsla, in dunne reepjes

 

Zo maak je de snelle enchilada’s met gehakt:

 

Verwarm de oven op 200 graden Celsius.

Giet een scheutje olie in de pan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg na 2 minuten het gehakt toe en bak het rul. Breng het gehakt op smaak met de paprikapoeder, chilipoeder, komijn en eventueel nog wat peper en zout. Voeg de gezeefde tomaten en tomatenblokjes toe en laat dit 10 tot 15 minuten pruttelen totdat de saus mooi is ingedikt.

Vul de wraps met de saus, rol ze op en leg ze in een ovenschaal.

Smeer er crème fraîche over (hoeveelheid is naar eigen smaak).

Schep er de geraspte kaas en verse tomaten over en de lente-ui.

Zet de schaal 15 minuten in de oven.

Serveer met een schep ijsbergsla er over.

 

Heerlijk met guacamole erbij en wat tortillachips:

 

 

 

Lekker? Deel het recept én sla het zelf op!