Honingkarbonades (4 personen)

Hoera! De dagen worden weer BBQ-proof en dat betekent dat ik de komende tijd mijn aller-lekkerste BBQ recepten op het blog zal zetten. Ik begin met een hele eenvoudige: honingkarbonades. Vandaag eet ik er een gepofte aardappel bij en broccoli. Het is tenslotte maandag en ik wil niet meteen te gek doen.

4 ribkarbonades
2 eetlepels honing
1 eetlepel olie
1 theelepel gedroogde tijm

Roer de honing, olie en tijm door elkaar. Bestrijk karbonades er mee. Laat de marinade minstens 10 minuten intrekken. Houd de karbonades daarbij uit de koelkast (tenzij het een snikhete dag is).
Rooster ze op de BBQ, of gewoon in een grillpan in 15 minuten rondom bruin en gaar.

Aardappelen pof je zo: boen middelgrote (kruimige) aardappelen goed schoon. Wikkel ze in aluminiumfolie. Laat ze in een voorverwarmde oven op 200 graden in een uur gaar bakken. Geen tijd? Prik de aardappelen met een vork hier en daar in. Wikkel ze in magnetronfolie. Pof ze dan in de magnetron in 7 minuten op vol vermogen gaar.
 

De broccoli heb ik in kokend water met een eetlepel groentebouillon 6 minuten gekookt. Schep de uitgelekte broccoli in een ovenschaal. Strooi er wat geraspte (oude) kaas over en zet ze tussen de aardappelen. Laat de kaas in 10 minuten smelten.

En dan heb je een complete maaltijd:

 

Smullen maar!
 
 
Lekker? Deel het recept én sla het zelf op!