Arroz con pollo (rijst met kip)

Arroz con pollo is een Mexicaans gerecht dat bereid wordt op eenzelfde manier als de Spaanse paella. Een eenvoudig, lekker zomers gerecht.

 

Dit heb je nodig voor 4 personen:

400 gram kipfilet, in kleine blokjes gesneden
zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
paprikapoeder
3 eetlepels plantaardige olie
1 rode paprika, in kleine blokjes
1 ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
200 gram langkorrelige witte rijst
400 milliliter kippenbouillon
110 milliliter witte wijn
een mespuntje saffraan
400 gram blokjes tomaat (blik)
1 handje verse peterselie, fijn gehakt

Zo maak je het:

Kruid de kipblokjes met zout, peper en een ¼ theelepel paprikapoeder. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip hier in 5 minuten rondom bruin. Haal de kip uit de pan en zet het vlees in een schaaltje apart. Fruit de paprika, ui en knoflook 5 minuten in de pan. Voeg de rijs toe en bak de korrels 1 tot 2 minuten in het groentemengsel. Voeg onder voortdurend roeren de bouillon, witte wijn, saffraan en blokjes tomaat toe. Voeg weer ¼ eetlepel paprika toe. Laat de rijst met groente afgedekt 20 minuten sudderen. Voeg dan de kip toe en verwarm alles 3 minuten nog eens goed door. Roer als laatste de peterselie erdoor. 

Lekker? Deel het recept én sla het zelf op!