Aardappelsalade met kip en tomaat (4 personen)

 

Zelfgemaakte aardappelsalade met de frisse smaak van citroen en munt, een knapperig stukje kip ernaast en een tomaat vol smaak. Dat is genieten voor het hele gezin.

Bereiding

 

Maak eerst de tomaat. Je kunt de tomaat zelfs nog enkele dagen bewaren in de koelkast.

De kip moet een uur in de oven, houd daar rekening mee.

Als de kip in de oven staat, kun je de aardappelsalade maken.

 

Aardappelsalade met crème fraîche en munt

 

500 gram krieltjes met schil, schoon geboend

1 beker crème fraîche (250 ml)

Sap van een citroen

Paar blaadjes verse munt, in reepjes gesneden

0,25 rood pepertje in dunne reepjes zonder zaad(lijst) dit is optioneel

Kook de aardappelen 15-20 minuten in water met zout of tot ze heerlijk zacht zijn. Je kunt er dan makkelijk met een vork in prikken.  Giet ze af in een vergiet en laat ze droog stomen. Laat ze iets afkoelen en snijd ze doormidden. Rasp de gele schil van de citroen en pers de citroen uit. Voeg de crème fraîche, het citroenrasp en het sap toe aan de aardappelen. Breng op smaak met zout en peper en hussel even. Voeg wat munt toe en bestrooi de salade met nog wat munt. Voor een pittig accent kan de peper er over gestrooid worden, maar doe dat niet over de portie voor de kinderen.

 

Kipdrumsticks

 

1 kilo kip drumsticks

Je kunt gekruide drumsticks gebruiken, qua prijs scheelt het niets. Maar mocht je toch graag de kip met eigen kruiden marineren, gebruik dan 3 eetlepels olijfolie en voeg hier 1 theelepel chili vlokken, 1 theelepel komijnpoeder, 1 theelepel verse tijm en peper en zout aan toe. Wrijf de kip drumsticks ermee in laat het vlees het liefst een aantal uren (of een nachtje) hierin marineren.

Leg de drumsticks in een ovenschaal en plaats de schaal 45 minuten in een voorverwarmde oven van 220 graden. Keer de kip regelmatig om.

 

Geroosterde  tomaat

 

4 grote tomaten

2 eetlepels olijfolie

1 eetlepel balsamicoazijn

2 theelepels suiker

Peper uit de molen

Zeezout

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Leg de tomaten in een ovenschaal. Druppel de olie en azijn er over en strooi er suiker en peper uit de molen  en zeezout over. Rooster de tomaten een uur in de oven (tot ze verschrompelen). Laat afkoelen op kamertemperatuur. Je kunt ze lauwwarm of koud eten. Je kunt ze zelfs een dag van tevoren bereiden.

Lekker? Deel het recept én sla het zelf op!