Thaise komkommersalade

Dit bijgerecht smaakt heerlijk bij de BBQ of geroosterd vlees. Het is een wat pittige variant van de gewone komkommersalade. Wij eten hem standaard bij de runderspies van de BBQ. Dat is echt een super combi. Maar je kunt hem ook als bijgerecht bij een Thaise maaltijd serveren.

Dit heb je nodig:

1 komkommer

30 gram suiker

1 teentje knoflook, uit de knoflookpers

1 theelepel grof zout

1 theelepel zwarte peper

30 ml azijn

1 fijngehakte rode ui

3 eetlepels fijn gehakte verse koriander

Zo maak je het:

Schil de komkommer grof, laat wat dunne reepjes schil zitten. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes met een lepel. Snijd de komkommer vervolgens in blokjes van anderhalf centimeter.

Doe suiker, knoflook, zout en peper in een kom. Pureer met de achterkant van een houten lepel. Voeg de azijn en 30 ml water toe. Roer tot de suiker en het zout zijn opgelost. Roer de komkokker, ui en koriander erbij. Proef en voeg eventueel nog wat zout of suiker naar smaak toe.