Jamie’s aardappelsalade (4 personen)

Wil je zelf een keer een aardappelsalade maken met veel pit en smaak? Dan is dit recept van Jamie Oliver een aanrader. Ik heb de hoeveelheden qua smaak wat aangepast. Van mij hoeven de aardappelen niet te drenken in de dressing. Maar voel je vrij om wat te experimenteren met de hoeveelheden. Deze hoeveelheid is voldoende voor 4 mensen als bijgerecht. Lekker bij een karbonaadje of speklapje van de BBQ.

500 gram krieltjes in de schil
3 eieren, hardgekookt en in partjes
3 stengels bosui, in dunne reepjes of ringetjes
50 tot 75 gram pancetta (Italiaans spek), in reepjes
1 eetlepel rode wijnazijn
3 eetlepels olijfolie
1/2 eetlepel grove mosterd
peper en zout
wat bieslook, fijn gehakt
wat peterselie, fijn gehakt

Kook de krieltjes in 15 tot 20 minuten gaar en laat 1 minuut drogen.
Bak het spek zonder vet krokant.
Maak een dressing van de azijn, olie, mosterd, peper en zout. Voeg de bosui toe.
Halveer de grote krieltjes en laat de kleintjes heel.
Schep de aardappel met de bacon door de dressing.
Voeg het ei voorzichtig toe.
Laat de smaken goed doortrekken. (Zet het even in de koelkast).
Garneer met wat fijn gehakte bieslook en peterselie. Schep de kruiden door het gerecht voor het serveren.

Enjoy!

Lekker? Deel het recept én sla het zelf op!