Gegrilde aubergine met een dressing van munt en walnoten

Dit keer een groentegerecht voor de barbecue. Smaakt goed bij alle soorten geroosterd vlees. Echt weer eens iets anders en superlekker!

 
2 aubergines
4 eetlepels olijfolie extra vierge
1 sjalot, fijngehakt
1 el rode wijnazijn
3 eetlepels walnoten, fijngehakt
1 teentje knoflook, geperst
5 eetlepels munt, fijngehakt

Snijd de aubergines in dunne plakken en bestrooi ze aan beide kanten met zout. Laat de aubergine minimaal 15 minuten uitlekken in een vergiet.
 
Roer in een kommetje de sjalot en azijn door elkaar en laat dit 5 minuten marineren. Roer er 3 eetlepels olie en naar smaak zout en peper door. Schep walnoten, knoflook en munt door de dressing.
 
Verhit de grillpan of barbecue voor. Dep de plakken aubergine droog met keukenpapier en bestrijk ze met de resterende 2 eetlepels olie. Rooster de helft van de plakken aubergine in 5 minuten goudbruin en gaar. Draai ze halverwege die 5 minuten even om.
 
Leg de aubergine dakpansgewijs in een schaal en schep er wat van de dressing over.
 
Rooster de resterende plakken aubergine. Leg ze ook weer in de schaal en lepel de rest van de dressing er over.
 

 

Serveer op kamertemperatuur. 


Lekker? Deel het recept én sla het zelf op!