Eiermie met roergebakken biefstuk en peultjes




Een verrassend eenvoudig gerecht. Omdat er niet zoveel ingrediënten worden gebruikt, reken ik het tot de budget gerechten. Als je de biefstuk bij de islamitische slager koopt, kom je voordeliger uit. Als je vaker Aziatisch kookt, is het handig om oestersaus in huis te hebben. In plaats van verse limoen, kun je ook 2 eetlepels limoensap uit een flesje halen. En vooruit, je mag het ook ruilen voor citroensap. Maar verse limoen blijft het lekkerst. 

Dit heb je nodig (voor 4 personen): 
200 gram biefstuk, in smalle repen 
1 teentje knoflook, fijngesneden 
1 eetlepel  verse gember, geraspt 
150 gram eiermie 

400 g peultjes, in de lengte gehalveerd 
1  eetlepel oestersaus 
1 limoen, geperst 
4 eetlepels (roerbak)olie

Zo maak je het:
Schep in een kom de biefstuk om met de knoflook, gember en zout en peper naar smaak. Kook de eiermie gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Verhit 2 eetlepels olie in een wok en bak de biefstukreepjes al omscheppend op hoog vuur rondom snel bruin. Schep ze uit de wok. Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de peultjes 3 minuten op hoog vuur. Ze krijgen een glanzend laagje. Proef even of je ze goed genoeg vindt. Schep dan de gebakken biefstukreepjes, de oestersaus en het limoensap erdoor. Verwarm het gerecht op halfhoog vuur nog heel even goed door en serveer het met de eiermie.



Lekker? Deel het recept én sla het zelf op!