Californische rijstschotel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gisteren aten we nogal machtig, dus wilde ik deze dag een lichte tegenhanger maken. Dat is gelukt met deze Californische rijstschotel. Iedereen vond hem erg lekker. Hij is vrij eenvoudig en simpel, maar dat vinden de kinderen nou juist zo lekker (denk ik). Zelf zou ik er nog een rood pepertje de volgende keer in doen, voor iets meer pit. Houd je daar niet van, maak hem dan zoals beschreven. In het oorspronkelijke gerecht komt de mango uit blik, maar ik heb voor verse gekozen.

 

Dit heb je nodig voor de Californische rijstschotel

 

350 gram witte rijst
1/2 theelepel koenjit (geelwortel) of saffraan
400 gram kalkoen schnitzel, in kleine reepjes
4 stengels bleekselderij, in piepkleine blokjes
150 gram peultjes, in kleine stukjes
25 gram boter
3 eetlepels olie
50 gram gele rozijnen (die zijn zoeter, neem het liefst de gele)
400 gram mango, in blokjes (vers of uit blik)
1 mespunt kaneel
50 gram cashewnoten

 

Zo maak je de Californische rijstschotel

 

Kook de rijst in water met zout en de koenjit of saffraan volgens de aanwijzing op de verpakking.

Verhit de boter met de olie in een braadpan en bak de stukjes vlees rondom bruin. Voeg wat peper en zout toe en doe dan de bleekselderij erbij en roerbak dit 5 minuten.

Voeg dan de peultjes en rozijnen toe en roerbak het geheel weer 5 minuten.

Schep de gekookte rijst door het groente-vleesmengsel. Heb je mango uit blik, voeg dan nog een eetlepel van het vocht toe. Roer dit regelmatig en voeg naar smaak kaneel, zout en peper toe. Meng voorzichtig de mango door het geheel en bestrooi het gerecht met de cashewnoten.

 

Lekker met cassave erbij (maar dat hoeft niet).

 

 

 

Lekker? Deel het recept én sla het zelf op!