Afrikaanse kippensoep

Deze Afrikaanse kippensoep is koolhydraat-arm, budgetvriendelijk, makkelijk te maken en ook nog eens heel erg lekker! Het is een goed vullende maaltijdsoep. Met de rode peper en zwarte peper uit de molen, maak je hem zo pittig als je zelf wilt. Persoonlijk vind ik de soep het lekkerst met een royale hoeveelheid peper, maar als er kinderen mee-eten dan moet je daar natuurlijk wel rekening mee houden. Vandaag heb ik er een stokbroodje bij geserveerd, die ik met een beetje kruidenboter even in de oven heb gedaan. In dat geval wordt de maaltijd natuurlijk wel minder koolhydraat-arm.

Ingrediëntenlijst:

2 kippenbouten

2 eetlepels kokosolie

2 uitjes, fijn gesnipperd

2 teentjes knoflook, fijn gesnipperd

1 eetlepel gemberpoeder

rood pepertje, een kwart of de helft (net hoe pittig je het wilt)

1 zoete aardappel, geschild en in stukjes gesneden

1 blik biologische tomatenblokjes

1 eetlepel gedroogde koriander

750 ml kippenbouillon

50 gram notenpasta (de AH heeft het ook bij het assortiment reformproducten)

zout en peper (naar smaak)

 

Bereiding:

Bestrooi de kippenbouten met peper en zout en bak ze in en grote soeppan aan alle kanten in de kokosolie tot ze rondom goudbruin zijn.

Haal de kippenbouten uit de pan en fruit in het achtergebleven vet kort de uien (tot ze glazig zijn).

Voeg knoflook, gemberpoeder en de rode peper toe. Roer het even om en voeg dan de zoete aardappel, tomatenblokjes, kippenbouillon, notenpasta en koriander toe. Roer om en leg er de kippenbouten op.

Breng aan de kook en draai dan het vuur zacht.

Laat zo’n 20 minuten zachtjes pruttelen tot de kip en de aardappel gaar zijn.

Haal de kip uit de pan en trek met een vork het kippenvlees in kleine stukjes.

Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine.

Doe dan het vlees bij de soep.

Proef of er nog zout en peper bij kan en serveer!

 

Eet smakelijk!

 

Zin in een andere (maaltijd)soep? Klik dan hier.

 

Lekker? Deel het recept én sla het zelf op!